logo
Suomeksi   På svenska   English   Eesti  

Kirurgiset palvelut

Klinikallamme tehdään päiväkirurgisia toimenpiteitä, joista potilas kotiutetaan saman päivän aikaina. Tyypillisin tällainen leikkaustoimenpide on ruunaus.

Ruunaus tehdään nukutuksessa ja potilas kotiutetaan parin tunnin kuluttua leikkauksesta. Antibioottikuuria ei välttämättä tarvita, ellei tule tulehdusindikaatiota. Jatkohoito käsittää 2 viikkoa kävelyliikuntaa. Kovempaa rasitusta tulee välttää.

Klinikalla on käytössä nykyaikainen anestesiakone sekä potilasvalvontamonitori, jolla potilaan elintoimintoja valvotaan reaaliaikaisesti koko nukutuksen ajan.

Leikkaukseen valmistautuminen

On toivottavaa, että operaatioon tuleva hevonen tulee klinikalle ilman kenkiä ja puhtaaksi siistittynä. Hevonen voi juoda vapaasti ennen leikkaukseen tuloa mutta ruokaa ei anneta enää leikkauspäivän aamuna. Jos hevosella on kuumetta tai muita infektion oireita, on tästä ilmoitettava klinikalle välittömästi, sillä tällöin leikkauspäivä on siirrettävä myöhempään ajankohtaan. Ilmoitathan myös mikäli hevosesi tetanusrokotus ei ole voimassa.Takaisin


© 2011 Porvoon Hevosklinikka

Porvoon Hevosklinikka, Myllykyläntie 151, 07280 Porvoo, Puh. 010 2311 280, asiakaspalvelu@porvoonhevosklinikka.fi